Evenementen

Sintiromarus bij van Delden

Sintiromarus bij van Delden

Zondag 31 maart is het weer zover, dan speelt Sintiromarus weer bij van Delden. Altijd een feest. Zij speelde al over de hele wereld maar doen nu Den Haag weer aan. En wij vinden het dan ook een eer dat ze op 1e Paasdag voor Café van Delden hebben gekozen.

Hieronder een klein stukje over Sintiromarus:

“Passie en hartstocht zijn de sleutelwoorden van het bijzondere zigeuner ensemble Sintiromarus. Allen cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium en prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.Het ensemble is opgericht in oktober 2006 door primas Blichta Hoopman, achterkleindochter van Wijlen Tata Mirando. Blichta wil graag als vrouwelijke primas laten zien en horen dat de zigeunermuziek een wereldtaal is die spreekt van ziel tot ziel. De basisbezetting van dit ensemble bestaat verder uit Noa Eyl (viool), Andor Horvath (contrabas) met wisselende gastmusici. De naam Sintiromarus is een verwijzing naar de afkomst van de musici en naar de muziek die ze maken. Het ensemble speelt authentieke zigeunermuziek uit de Balkan en Rusland. Met hedendaagse elan krijgen die gouden, oude stukken nieuw leven ingeblazen. Door de klassieke opleiding zijn zij eveneens in staat op hoog niveau werken van klassieke componisten, die zich hebben laten inspireren door de zigeuner- volksmuziek uit te voeren”

Enfin, komen dus! Zondag 31 maart 2013, aanvang 16.00 uur (café open 15.00 uur). De toegang is gratis.

http://www.youtube.com/watch?v=bjbDEJVPdRo

Andere Evenementen

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.