Nieuws

Kunst

Expositie Peter Bastiaanssen

Expositie Peter Bastiaanssen

Daar word ik nou vrolijk van ofwel hoe diep is een bloemenzee?

Op zondag 4 september vindt om 16.00 uur de opening plaats van de solotentoonstelling Hoe diep is een bloemenzee van kunstenaar en filosoof Peter Bastiaanssen.

U bent van harte uitgenodigd om deze expositie feestelijk met ons te openen.

Deze expositie wilt met u een extreem blije ontmoeting aangaan. De galerie zal bezaaid en behangen zijn met kleurrijke snijbloemen in hout en op doek. Het is een kleurenzee, die in eerste instantie vrolijk stemt. En als de wereld op dit moment één ding kan gebruiken, is het wel een beetje vrolijkheid. Redden we daarmee de wereld? Dat weten we niet, maar een wereld waarin vrolijk denken regeert, is in ieder geval een prettige wereld om in te leven. Hopelijk ervaart u dat bij een bezoek aan deze expositie.

De afgelopen zes maanden heeft Peter Bastiaanssen overdag zitten snijden en hakken, staan schilderen en schuren. Echt fysiek handwerk. Gewoon mooie dingen maken. In de avonden las hij filosofie. De theorie van Deleuze uitpluizen, proberen te begrijpen wat deze man bedoelt met zijn ‘nieuwe denken’. Zes maanden lang is hij opgegaan in deze hyper intellectuele, hermetisch Franse filosofie in samenspel met een gedachteloos, intuïtief handwerk.

Een van de ideeën van Deleuze houdt in dat men niet op zoek moet gaan naar de essentie, diepere laag of onderliggende betekenissen van dingen. Ook niet in de kunst. De kunst zou ons eerder moeten confronteren door de dingen te tonen die zo dichtbij zijn dat we ze niet meer zien. De diepte van de oppervlakte ervaren.

In een interview met Bastiaanssen zal galeriehouder Coen van den Oever de relatie tussen Deleuze en de expositie nader belichten. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzonder vrolijke middag op 4 september vanaf 16.00 uur!

De expositie is te zien tot en met 2 oktober.
Het uitgebreide verhaal over deze expositie van Peter Bastiaanssen zelf vindt u hier.

ANDER NIEUWS

Kunst

De Noordzee centraal

In de maand juni is er bij Galerie Montulet op Noordeinde 156 extra aandacht voor de Noordzee. In de aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race, die eind juni in Den Haag-Scheveningen plaatsvindt,...

Lees verder...

Kunst

The Other Side - RAW

The Other Side - Ronald A Westerhuis 

Vanaf 24 juni is de nieuwe expositie The Other Side van kunstenaar Ronald A. Westerhuis te zien bij Project 2.0 / Gallery!

The Other Side vormt een duo expositie met de tentoonstelling Size...

Lees verder...

Kunst

Solo Expo Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solotentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Vanaf zondag 22 april is de tentoonstelling te zien.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke...

Lees verder...

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.