Nieuws

Mode

Tender Love & Care blog

Tender Love & Care blog

 

Om je laarzen lang mooi te houden is het belangrijk dat je ze goed onderhoud. Hoe doe je dat nu het beste?

Om het leer van je laarzen te beschermen tegen vocht, vuil en uitdrogen adviseren wij een transparant natuurlijk product. Wij raden het kleurloze product Saphir aan, een natuurlijke gel op basis van bijenwas.

Een toefje ter grootte van een hazelnoot is voldoende om de voet van de laars te verzorgen. De voet kan één keer in de drie weken verzorging gebruiken.

Je hoeft niet elke keer de schacht van de laars te behandelen, de schacht heeft minder te lijden. De schacht behandel je één keer in de drie maanden.

Breng een dun laagje aan. Wil je dat het leer gaat glanzen, poets het dan lekker uit na het aanbrengen. Anders is aanbrengen voldoende.

In het leer van onze laarzen zie je kleur nuances. Deze kleurschakeringen wil je graag behouden. Gebruik daarom een transparant product en geen gekleurde schoenpoets.

De gel van Saphir mag je ook aanbrengen over de stiksels en borduursels.

Het kan zijn dat de borduursels eerst iets donkerder worden maar dat trekt weer op.

Wanneer je met je laarzen aan in een heftige regenbui belandt is dat geen enkel probleem! Daar kunnen ze prima tegen. Maar laat ze daarna rustig drogen.
Niet bij de verwarming of de kachel zetten dan gaat het drogen te snel. Zet ze op een koele plek om rustig te drogen, het liefst met een spanner of een papieren prop erin.

Wanneer je op je laarzen in het bos bent geweest of op het sportveld hebt gestaan en er zit aarde en modder aan je laarzen, laat ze rustig drogen en borstel daarna de opgedroogde aarde er met een speciale schone schoenborstel vanaf.

Breng daarna opnieuw een dunne laag onderhoudscrème aan.

Sneeuw is niet goed voor je laarzen. Het bevroren water is niet schadelijk, maar het zout dat wordt gestrooid wel. Zout bijt het leer uit en kan kringen in het leer maken die er niet uitgaan. Dat kan ook op het strand gebeuren, het zout dat in het vochtige zand zit is slecht.

Naast bovenstaande tips voor Tender Love & Care van je boots is het op tijd verzolen van je laarzen ook belangrijk voor de levensduur van je boots.

Kies altijd een ambachtelijke schoenmaker, een vakman. Deze heeft machines die de nieuw leren of rubberen zolen kan stikken onder je laarzen.

Wanneer je geen goede schoenmaker in de buurt hebt, kunnen wij je daarbij helpen. Als service bieden wij onze klanten aan om hun laarzen door onze schoenmaker te laten herstellen. Stuur een mail naar info@bootsbym.nl en informeer naar de mogelijkheden.

http://www.bootsbym.nl

ANDER NIEUWS

Mode

News y'all!

Er is weer heel wat nieuws dat we met je willen delen.

New boots in town! We hebben het merk Corral Boots toegevoegd, voor dames en heren! En er zijn nieuwe voorjaars jasjes. Naast al dat...

Lees verder...

Mode

Boots by M newsflash!

Hier is de nieuwsbrief van Boots by M! Wij willen je graag laten weten wat er allemaal gebeurt in onze winkels. Natuurlijk kun je nog steeds bij ons terecht voor het perfecte paar Amerikaanse laarzen,...

Lees verder...

Mode

'n Kijkje bij Boots by M

Een van de leukste ontdekkingen op Het Noordeinde is zonder twijfel Boots by M, een unieke winkel het handgemaakte cowboylaarzen, schoenen, tassen en accessoires door onderneemster Marian van Exel. Den Haag FM nam een kijkje...

Lees verder...

Mode

Giorgina Boots new in town

Giorgina by Lane Boots

Arlington, Texas

The latest boot from the Lane collection is the Giorgina Boot. Black leather with taupe and ivory floral inlay, a high heel and some small metal studs give this boot the...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.