Nieuws

Kunst

The Other Side - RAW

The Other Side - RAW

The Other Side - Ronald A Westerhuis 

Vanaf 24 juni is de nieuwe expositie The Other Side van kunstenaar Ronald A. Westerhuis te zien bij Project 2.0 / Gallery!

The Other Side vormt een duo expositie met de tentoonstelling Size Does Matter in Museum de Fundatie die een week daarvoor zal worden geopend. Deze expositie in Museum de Fundatie is te zien van 16 juni tot en met 2 september 2018 en laat een groot overzicht zien van zijn oeuvre.

Westerhuis is vanuit zijn abstracte werkwijze een onderzoek gestart naar minimale vormen. Dit heeft onder meer geresulteerd in het combineren van roestvrijstaal met kleur. Zonder zijn kunstwerken een bepaalde betekenis mee te willen geven, experimenteert hij met vorm en materiaal. Hij gaat uit van universele vormen en wil dat ieder op een eigen manier hieraan relateert.

Westerhuis staat bekend om zijn roestvrijstalen bollen en wandschalen. Zijn nieuwe sculpturale lineaire wandobjecten Lines bevatten kleur welke verloopt als je erlangs loopt. Lines toont letterlijk een andere kant van zijn oeuvre. Ze geven een dynamisch effect, zoals ook het geval bij de 'huid' van de roestvrijstalen schalen en bollen. Door het gebruik van glanzend gepolijst roestvrijstaal en glanzende oppervlakten reflecteert het werk altijd de omgeving en de toeschouwer. Het toont een andere werkelijkheid.

ANDER NIEUWS

Kunst

De Noordzee centraal

In de maand juni is er bij Galerie Montulet op Noordeinde 156 extra aandacht voor de Noordzee. In de aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race, die eind juni in Den Haag-Scheveningen plaatsvindt,...

Lees verder...

Kunst

Solo Expo Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solotentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Vanaf zondag 22 april is de tentoonstelling te zien.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke...

Lees verder...

Kunst

Nieuwjaarsexpositie!

Zondag 7 januari 2018: Opening expositie en nieuwjaarsreceptie!

Zondagmiddag 7 januari 2018 vindt de spectaculaire opening plaats van een nieuwe kunstjaar met het meest indrukwekkende, creatieve en kleurrijke vuurwerk dat wij u kunnen bieden.

Zet de datum...

Lees verder...

Kunst

Wil Willemsen Weekend

Het Wil Willemsen Weekend, op zaterdag 25 en zondag 26 november.

Verzamel- en afscheidsexpositie van kunstenaar Wil Willemsen. Afgelopen decennia was het werk van Wil Willemsen te bewonderen in diversen topgaleries in Nederland. Ook bij De Galerie Den...

Lees verder...

Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde. Door de website te gebruiken stemt u in met deze disclaimer:

De content is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, doch, de eigenaar aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden van het getoonde, noch op de websites waarnaar wordt verwezen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van de content maken inbreuk op intellectuele rechten.