Prinsjesnach 2023

Monday 18 September 2023 - Monday 18 September 2023


Op de derde maandag van september, de nacht voor Prinsjesdag, zal de eerste editie plaatsvinden van een nieuwe Haagse traditie; PrinsjesNachPrinsjesNach brengt verschillende bestaande Haagse tradities bij elkaar. Het is een ode aan het muzikale DNA van de stad, een ode aan Den Haag als regeringscentrum en het geeft een ludieke twist aan het fenomeen Prinsjesdag. En net als de vroegere Koninginnenach zijn alle optredens gratis te bezoeken.

PrinsjesNach wordt een muzikale kroegentocht en vindt plaats in de meest originele en intieme horecagelegenheden in authentieke straten en wijken waar bovendien het koninklijke karakter van de binnenstad goed zichtbaar is. Op geen enkele avond in Den Haag spelen er zoveel Haagse muzikanten tegelijk!

Een Haags feestje in Haagse kroegen met Haagse muzikanten

PrinsjesNach biedt een unieke mix van het beste wat Den Haag op muziekgebied te bieden heeft en vindt plaats op zo’n vijftien podia in de leukste cafés en kroegen in het Hofkwartier, het Noordeinde en op de Grote Markt. Een bruisende mix van Americana, Indie Pop, Jazz, Singer-Songwriter en World. Door het intieme karakter van het event worden artiesten uitgedaagd zich te presenteren in een kleine setting; in de kroeg of onder de luifel op straat.

Van gevestigde namen buiten hun comfortzone tot aanstormend talent. Met bekende Haagse acts als Niko, Michael Varekamp, KOPSMART, The Basily Gipsy Family, Stringcaster en Tess Merlot en nieuwkomers als Lilo, La Maquina, Meyendel en The Mocks kan het niet anders dan dat we tijdens deze eerste editie nieuwe Haagse geschiedenis zullen schrijven!

Op deze derde maandag in september treden er tussen 19u en 23u ruim vijftien acts op. De avond wordt afgesloten met een nachtelijke superjam in de Zwarte Ruiter (van 23u tot 01u) waar de Haagse muzikanten worden uitgenodigd gezamenlijk deze eerste editie feestelijk tot een nieuwe Haagse traditie te kronen!

Het volledige programma is vanaf vrijdag 1 september te vinden op prinsjesnach.com


Meer evenementen

Om je de best mogelijke ervaring te bieden op onze website, gebruiken wij en derde partijen technieken zoals cookies.
Bekijk onze privacyverklaring.