1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1

HET NOORDEINDE

HIGH-END SHOPPING OP EEN KONINKLIJKE LOCATIE

In het hartje van historisch Den Haag ligt het koninklijkste winkelgebied van Nederland: Het Noordeinde. Gelegen rondom het werkpaleis van de koning, kenmerkt Het Noordeinde zich door de talloze kunstgaleries, flagship stores en unieke boetieks. Wandelend van historische herberg ’t Goude Hooft naar het Hilton Hotel kunt u genieten van de kosmopolitische sfeer. En dat een prettige combinatie met de klassieke Nederlandse architectuur die u hier vindt.

Van haute couture tot prachtjuweel

Het Noordeinde biedt een mooie mix van Nederlandse en internationale mode. Naast grote Nederlandse namen als Scotch & Soda, LaDress en Claudia Sträter, vindt u er ook bekende internationale merken als Denham, Filippa K, Woolford, Max Mara en Hugo Boss.

Wie een bijzonder juweel zoekt, is op Het Noordeinde aan het juiste adres. Met de Plaats, ook onderdeel van Het Noordeinde, heeft Den Haag zijn eigen Place Vendôme: daar bevinden zich Steltman Juweliers, met zijn koninklijke clientèle, Schaap & Citroen, Eigenmann en Steltman Watches handig dicht bij elkaar.

Van haute couture tot prachtjuweel

Een Eclectische mix, Interieur, Design, Kunst en Antiek

Op Het Noordeinde vindt u alles om uw interieur te completeren of te restylen. Designwinkels hebben naast de galeries hun plek gevonden in dit gebied, vaak op het gebied van het interieur, zoals Stoop Furniture en Byron & Jones. Loop eens binnen bij Bolia.com of Rivièra Maison voor wooninspiratie. Dille & Kamille en het Finse Iittala verkopen alles wat uw droomkeuken nodig heeft.

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele gespecialiseerde galeries. Naast moderne werken van Nederlandse kunstenaars vindt u op Het Noordeinde ook internationale kunstwerken, glasobjecten en Nederlandse schilderijen uit de 19e en 20e eeuw. Moeilijk kiezen? Bij de Kunstuitleen Den Haag is het mogelijk een kunstwerk voor korte of langere tijd te leasen.

Een Eclectische mix, Interieur, Design, Kunst en Antiek

Culinaire ontdekkingen

Ook voor de smaakpapillen is het goed toeven op Het Noordeinde: de vele koffiebars en cafés, zoals Coffee Company en Yoghurt Barn, bieden uitstekende mogelijkheden voor een hapje en een drankje. Liever uitgebreid tafelen? Of u nu liefhebber bent van Franse cuisine, Aziatische smaaksensaties of heerlijke tapas, u bent op Het Noordeinde altijd aan het goede adres. Voor een cocktail en shared dining kunt u terecht bij trendy restaurant Jamey Bennett op de Plaats waar ook sinds kort bistro Palmette gevestigd is.

Culinaire ontdekkingen

Een verrassing op elke straathoek

De unieke boetieks op Het Noordeinde dragen het meest bij aan het bijzondere karakter van het winkelgebied. Echte Amerikaanse cowboylaarzen vindt u bij Boots by M. Op zoek naar een echte Nederlandse ervaring? Dan bent u bij Lola Bikes & Coffee aan het juiste adres. Volgens Esquire schenkt deze fietsenwinkel de beste koffie van het land. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod aan verrassende winkels. Kom het zelf ontdekken!

Een verrassing op elke straathoek

Een buurt met historie

Vanzelfsprekend vormt Paleis Noordeinde het boegbeeld van het winkelgebied. Aan het begin van de zeventiende eeuw werd het gebouw aan de koninklijke familie geschonken, waarna koningin Beatrix in 1984 besloot er haar werklocatie van te maken door de praktische ligging in de hofstad. Links van het paleis, op nummer 66, vindt u de voormalige woning van koning Willem-Alexander. Als de vlag van de koninklijke familie op het dak van het paleis wappert, betekent dat dat de koning in Den Haag is. Het standbeeld voor het paleis toont Willem de Zwijger, de stichter van de Nederlandse monarchie.

Paleis Noordeinde heeft door de tijd heen vele internationale beroemdheden mogen verwelkomen, zoals verlichtingsschrijver Voltaire. Tegenwoordig speelt het paleis een rol bij staatsbezoeken en banketten: voormalige Amerikaanse presidenten George H. Bush en Bill Clinton hebben bijvoorbeeld in het paleis overnacht. Omdat de koning het paleis momenteel actief gebruikt, is het helaas niet toegankelijk voor het publiek.

Op een steenworp afstand van het paleis staat de Waalse Kerk. Louis Napoleon, de jongere broer van de bekende Franse militair, financierde dit gebouw ooit. Hij wilde de afstammelingen van de Franse Hugenoten in Holland ondersteunen, nadat ze de religieuze vervolgingen in Frankrijk waren ontvlucht. Dit verklaart waarom Frans nog steeds de voertaal is in deze kerk.

Kortom: of u nu komt voor de heerlijke cuisine, de prachtige winkels of de rijke historie – het veelzijdige Noordeinde heeft voor elk wat wils!

Een buurt met historie

Een buurt met historie